måndag 3 januari 2011

Nytt år, nytt liv?

Idag är dagen D för många, det nya livet, den nya starten osv.
Sluta röka, motionera, äta rätt, äta mindre, sluta med godis, fika på fredagar osv osv.
För många är det just idag som ska bli vändningen på hela alltet, livet börjar om på nytt, det är ett nytt år och allt det gamla är glömt.
Jag vet inte hur många gånger jag börjat "det nya livet" i mina dagar och då är jag inte gammal heller och hittills har det gamla livet sprungit ifatt mej.
Speciellt nu det senaste halv året.
Jag har inte brytt mej om vad jag ätit, inte alls motionerat eller tagit hand om mej alls.
Idag vägde jag mej, och det är länge sen jag gjorde det. Fy tusan säger jag.
Så mycket har jag inte vägt sedan väldigt länge och det är en vikt jag inte trivs med, för jag har kännt att även mina "tjockis" byxor knappt passat längre. Jag har kännt att rumpan är mycket större än den brukar och att mina favoritkläder inte passar alls.
Jag har dock bara mig själv att skylla, för ingen har sagt åt mej att äta chips och godis flera dagar i veckan och inte alls röra på mig.
Men kanske jag behövt det där, att inte behöva bry mig om nånting, kravlöst som min kurator sa.
Ja, kravlöst har det varit. Har det varit bra? På sätt och vis faktiskt.
Nu senaste dagarna har jag kännt att jag skulle vilja göra nåt, inte bara gömma mej hemma. Om än lite spirande så är det ju bra. Iaf enligt mej.
Kanske skolan kommer precis lagom nu, kanske medicinen gör verkan och att mötena med kuratorn tar mig framåt. Jag hoppas verkligen det.
Jag beundrar alla som kan säga: Jag trivs med mig själv och jag tycker om min kropp.
Särskilt de som är mulliga. Att det står för att vara lite rundare än andra och tycka om det.
Jag önska jag kunde göra det med mig själv och säga att det inte är något fel, men just mig och just jag kan inte det. Jag får inte in det i huvet.
Älska jag inte mej själv? Jo visst gör jag det, annars skulle jag inte kunna vara till. Men jag behöver nog hitta mig själv mera, växa ett tag till och få undra efter vägen. Göra misstag för att sedan kunna göra rätt.
Kanske kravlöst med små krav skulle passa mig? Vem vet.
Kommer jag att tänka mer på hälsan? Ja definitivt.
Kommer det att bli ett bra år? absolut, jag är helt positiv till det.
Första att se fram emot är Regionsfest som Holmen skog kommer ha på Hotell Lappland i slutet av Februari. Det blir hotell övernattning och mat och show på det. Ska tillochmed boka en riktig helkroppsmassage, för det är min kropp värd :)

1 kommentar:

  1. Jag tror man ska satsa på att må bra, inte att väga en viss siffra, det ger bara ångest..

    Tack för de underbara julklapparna! Jag hade hårklämmorna på nyår! Det var en jättefin bok, nu har jag ett projekt att lära mig också ;-)

    Många varma kramar!

    SvaraRadera