Ur Sju sorters kakor från 1952
2 ägg
1,5 kkp socker
1 kkp grädde eller mjölk (surgrädde enligt recept)
2 kkp vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk nejlikor
Ägg och socker vispas samman tills de blir pösigt och vitt.
Sedan häller man i grädden/mjölken.
Blanda mjöl med bikarbonat och rör ner det i smeten.
Häll smeten i smord och brödad form.
Gräddas i medelvarm ugn, 200-225 grader, i ca 45 min.
Jag har skrivit om beskrivningen lite för att det ska bli enklare att förstå.
Lätt och supergod!
Hej! Nämen, vilket fint bidrag! Det är så spännande att baka efter de här gamla recepten! Blir jättesugen att testa det här. Undrar vad surgrädde betyder, förresten? Fil, gräddfil, eller bara grädde som stått ett tag?
SvaraRaderaTack för att du deltog!
Många hälsningar fr Maja!
Hejsan! Har sökt länge efter den receptboken då det fins ett recept på blåbärskaka i den som inte är som andra recept på kakan. Undrar om du har den boken och isf. skulle kunna mejla mej receptet isf? kena@bredband.net är min epost
SvaraRaderaTack på förhand
/Kennet i Luleå